Alevilik Bilinci

  • GECMISTEN GELECEGE ALEVI OLMAK

     

    Süphesiz yasanmis olanlari, yasananlari ve yasanacak olanlari anlatabilmek zor. Bu, bütün toplumlar için öyledir, ancak Alevi toplumu için çok daha zordur. Sonuç-neden iliskisini irdelemek gerekiyor. Bunun içindir ki, çogu kez soyutla somut iç içe geçmis durumdadir. Her ne kadar genelde parça parça aktarim olarak görülse de aslinda özde bir bütünsellik mevcut. Parçalar bütünün tamamlayicisi niteligindedir.

     

     

     

     

     

     

    Devamı..
  • Alevi Gençliğine Çağrı

    Alevi gençliği; artık yeter gaflet uykusunda uyuduğun. Uyan, uyan ve kendine gel! Etrafına bir bak. Bak ki, mazlum ve mahsun toplumun ne halde, gör. Toplumun yok olmanın eşiğinde. Eğer sen gaflet ve dalalet uykusundan uyanmazsan, toplumun yok olup gidecek. Eğer sen müdahele etmezsen, asırlar boyunca büyük bedeller verilerek korunmuş olan değerlerin yok olup gidecek. Eğer sen hemen şimdi "Ben Aleviyim ve hep Alevi kalacağım" demezsen artık kimse diyemeyecek.

     

     

     

    Devamı..
  • ALEVİ GENÇLİGİNİN TARİHSEL SORUMLULUĞU

     

    Gençlik bir toplumun geleceğidir. Gençliğini doğru bir temelde geliştirmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdurlar. Bu ölçüt Alevi toplumu içinde geçerlidir. Geçerli olduğu içinde buna uygun strateji geliştirilmelidir. Salt belli coğrafyalarda değil, bütün insanlık için muazzam bir değer olan Alevilik inancı mutlaka yaşamalıdır. Alevi inancının yaşamsal olması ve evrensel bir inanç olarak bütün insanlığı kucaklaması içinde Alevi örgütlenmesinin önünde büyük görevler duruyor.

     Alevi Genclik Hareketi

     

     

     

    Devamı..

Son Makaleler

Popüler