Grup Çig - Ali Bey

10
Skip (5)
4,248 İzlenme
Published
Grup Çig - Ali Bey

Grup Çig
1994 yilinda Oguz Aksaç ve Mustafa Özarslan tarafindan Ankara'da kurulmus bir gruptur. Grup Çig 6 kisiden olusuyordu.Mustafa Özarslan(vokal), Turan Sager (davul), Kemal Özarslan (baglama), Hasan Cosar (nefesli sazlar), Mustafa Seyhan (bas gitar), Volkan Sari (klavye) ve Oguz Aksaç (vokal). Samimiyetle, dogaçlamayi ve türkülerin aslini bozmadan baska uluslarin müzikal formlarini da (Caz,Rock, Blues, vb.) türküler içinde kullanmaya çalistilar. Grupta 2005 yilinda bir kan degisimi olmus ve Oguz Aksaç gruptan ayrilmistir. 2005 yilinda Turan Sager yerine Serdar Çapan (davul), 2006 yilinda Volkan Sari yerine, Baris Ugun (klavye)gruba katilmistir.

Grup Çig Türkiye'de büyük ses uyandirmis ve türküleri yogunlukla gençlere sevdirmeyi ve dinletmeyi basarmistir. Eserlerini Farkli tarzlarda seslendirmelerinin payi bu basarida büyüktür. Özellikle Oguz Aksaçin yapmis oldugu agiz figürleri ve dogaçmalar bunlarin baslicalaridir. Fakat grubu bu zamana kadar getirmekteki payi azimsanamayacak kadar büyük olan Oguz Aksaç'a vefasizlik yapilmis ve gruptan ayrilmasina göz yumulmustur

Ayrica Grup Çig hala varligini sürdürmekteyken Mustafa Özarslan'in Sevdali Turna adli albümü hayranlari tarafindan Grup Çig'a büyük saygisizlik olarak algilanmistir. Mustafa Özarslan'in reklami ve önplana çikmaya merakli kisilik olarak taninmasina sebebiyet vermistir.


Kategori
Müzik
Etiketler
grup, cig, ali, bey, halaylar, erzurum, erzincan, sivas, dersim, mustafa, özarslan, oguz, aksac
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.